Veelgestelde vragen

Geschreven door Admin op zaterdag maart 21, 2020

F.A.Q. 
actuele versie d.d. 7 april

0. Ik ben maker, ik wil helpen, hoe begin ik?
Kom je uit onze regio en wil je 3D geprinte monturen bijdragen? Stuur ons een mail via info@schonebakkesdenhaag.nl. Je ontvangt dan verdere info. 

Van makers van buiten regio Haaglanden nemen wij geen prints aan, maar we delen wel graag onze kennis en als jij mee wilt denken, dan is dat ook welkom. Zet jij een eigen initiatief op in jouw regio, en heb je onze kennis nodig? Dan gaan we er wel vanuit dat je de spatmaskers gratis of tegen kostprijs levert aan jouw afnemers. 

1. Welke type spatmasker maken jullie?
De actuele versie van het ontwerp van het masker vind je hier. Er is 1 basismodel waar we vanuit werken. Dit spatmasker is doorontwikkeld uit een ontwerp dat eerder door studenten in Singapore werd gemaakt i.o.v. hun universiteit. Het is een Open Source ontwerp met de naam **Medical Face Shield replacement frame v2 van LadyLibertyHK. Je kan dit ontwerp hier vinden.

2. Heb ik genoeg aan alleen dit spatmasker?
Nee, gebruik dit spatmasker altijd in combinatie met een mondkapje.

3. Voor wie maken jullie deze spatmaskers?
Wij leveren kleinschalig maskers uit en ALLEEN aan verzorgingshuizen, thuishulporganisaties en verloskundigen/kraamzorg organisaties uit regio Haaglanden. Bekijk hier of jouw gemeente binnen regio Haaglanden valt.

4. Hoe kan ik jullie spatmaskers bestellen? We hebben hier een bestelformulier voor je klaargezet.
Bestellen kan op dit moment vanaf 25 stuks. Let op: ALLEEN medewerkers van verzorgingshuizen, thuishulporganisaties en verloskundigen/kraamzorg organisaties uit regio Haaglanden kunnen de maskers aanvragen voor hun hele organisatie. Andere aanvragen nemen wij niet in behandeling. 

5. Wat kosten jullie spatmaskers?
De spatmaskers bieden wij gratis aan. Dit is mogelijk dankzij bijdragen van o.a. sponsoren, Fonds1818 en donateurs.

6. Wie zijn jullie en waarom doen jullie dit?
Wij zijn een makers community uit Den Haag, en ons doel is om andere makers te activeren en samen hoop te genereren door zoveel mogelijk mensen te helpen.

Naast dat we willen helpen om tegemoet te komen aan de behoefte aan spatmaskers, willen wij door onze grassroots werkwijze onze creatieve community in Den Haag een positieve boost geven. Makers kunnen moeilijk lang op de bank zitten;) Zeker ook in tijden van een Coronacrisis, als je eigen kunst- of creatieve praktijk niet of maar beperkt uitvoerbaar is.

7. Hoe veilig is een spatmasker van Schone Bakkes?|
Het eerste model van de Schone Bakkes spatmaskers zoals dat nu gebruikt gaat worden is NIET geschikt voor gebruik in ziekenhuizen. Gebruik het masker altijd in combinatie met een mondkapje.

8. Kan ik het masker direct gebruiken wanneer ik het in ontvangst heb genomen?
Wij volgen een hygiëneprotocol in het productieproces. Bekijk hier welke stappen wij volgen in het hygiëneprotocol. En voor de nieuwsgierigen die inhoudelijk nog meer wil weten staan hier de mappen waarin wij onze protocollen updaten. Er wordt op diverse plekken kleinschalig geproduceerd. Daarom geven wij geen garantie af op het materiaal zoals dat wordt afgeleverd aan de besteller. Het kan toch nog gebeuren dat in het productie of het logistieke proces het masker per ongeluk wordt aangeraakt. Zorg daarom ZELF dat de maskers nogmaals worden ontsmet voor het eerste gebruik. 

9. Waarvan zijn de maskers gemaakt?
De maskermonturen zijn gemaakt van 3D print of gelaserd plastic, afhankelijk van de plek waar het wordt geproduceerd. Het scherm is een transparante A4 sheet.

10. Kan ik een masker steeds opnieuw gebruiken?
Het masker kan opnieuw gebruikt worden, maar zorg voor een grondige ontsmetting.

11. Kan ik het masker met een collega delen?
Dit raden wij af i.v.m. gezondsheidsrisico’s. Het masker moet voor hergebruik altijd grondig ontsmet worden.

12. Wij zijn een zorginstelling van buiten regio Haaglanden en staan te springen om jullie spatmaskers!
Op dit moment leveren wij alleen aan instellingen in de regio Haaglanden. Neem contact op met bijvoorbeeld het Rode Kruis, dat ook medische materialen inzamelt en distribueert.

13. Verdienen jullie aan dit project?
Schone Bakkes is een volledig op vrijwillige basis gerund initiatief. Wat begon met 2 printertjes inspireert nu een brede groep makers, fablabs en bedrijven over het gehele land om ook mee te produceren. Wij hebben geen winstoogmerk.

14. Wat een tof initiatief dat Schone Bakkes, hoe kan ik helpen?
Wij leveren spatmaskers gratis of tegen kostprijs/donatie. Help ons mee om dit mogelijk te maken en doe een donatie via deze GoFundMe campagne.